Yin-Restorative

a

Deze zachte vorm van yoga is gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten, het openen van dieperliggende spieren en het bekkengebied losmaken. Je adem ondersteunt je hierbij.
Het is fijn voor mensen die even rustig aan willen doen, fysiek of geestelijk herstellend zijn en het geeft ondersteuning bij mensen met stressgerelateerde klachten of chronische pijn. 

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen en de overgave te vinden.
Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Hiermee wordt bedoeld dat je met deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. Het is een passieve vorm van yoga en door haar meditatieve karakter een beoefening in mindfulness.

In deze combinatieles worden de zittende en liggende houdingen een aantal minuten aangehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je lichaam beter te voelen. Je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens; hierdoor word je uitgenodigd om comfortabel in de houding te zijn, spierspanning los te laten en diep te ontspannen.

Kortom, voor als je behoefte hebt aan comfort, overgave en bewustwording.